Tietoja Bradista

Brad Warner

Brad Warner

Brad Warner on yksi ymmärrettävimmistä ja mukaansatempaavimmista zenistä kirjoittavista kirjailijoista maailmassa. Hänen tapansa lähestyä aihetta on suoraviivainen, olennaisia asioita korostava, hauska ja viihdyttävä. Silti kirjoituksissa on zenille ominaista napakkuutta, kyseenalaistamista ja kannustusta katsoa asioita omin silmin.

Brad käy Suomessa vuosittain ja hänen retriittejään voi suositella kaikille zazen-harjoitusta tekeville tai siitä kiinnostuneille henkilöille. Kajo Zendosta kannattaa kysellä tarkennuksia tähän aiheeseen.

Silloin kun Brad ei ole jakamassa omia kokemuksiaan tai entisten mestareiden kuten Eihei Dogenin, Kodo Sawakin, Nagarjunan ja Gudo Nishijiman opetuksia dharmasta, siitä miten kaikki on, totuutta todellisuudesta, hän rentoutuu soittamalla bassoa Zero Defexissä, Clevelandilaisessa hardcore-punkbändissä. Myös japanilaiset hirviöelokuvat ovat hänen sydäntään lähellä.

Brad on suosittu bloggaaja, YouTubaaja ja kirjoittaja. Hän kiertää laajalti Yhdysvalloissa ja Euroopassa pitäen retriittejä tai muita tapahtumia.

Bradin kirjoista on suomennettu Hardcore Zen ja Zeniä karmalla ja suklaakastikkeella. Brad Warnerin zen-perimyslinjaa edustaa Suomessa Helsingissä Kajo Zendo, jolla on viikottain harjoittavia ryhmiä myös mm. Lappeenrannassa ja Turussa sekä harjoittajia Oulusta Tallinnaan, Yhdysvaltoihin ja Tampereelle.